Archiv blogu

sobota 27. října 2012

Video upgrade III

Poslední etapa základního "videoapgrejdu" dokončena. Yupí! Pravda, chybi ještě jeden nebo dva objektivy ale to základní je pokupě.


V první řadě šlo o pár jednoduchých světel. Pravda, nic moc ale svoji práci u toho co dělám udělají. Teplota je sice 5500K ale je to blízko.
 
Další, velmi podstatnou věcí byl stativ pro jib a hlava. Ze stativu jsem trošku zklamanej. Jde o Libec T98 s deklarovaná nosností 35 kilo s spodní "hvězdici". O nosnosti mám vážný pochybnosti. Celou sestavu sice udrží ale nepůsobí to na mě dostatečně solidně. Navíc systém nastavování výšky stativu se mi nezdá šťastnej. Mám pocit, že v některejch polohách klouže dolů ale musím si to ještě pořádně ověřit. Mno jo, laciný řešení .. ale ještě nad ním hůl nelámu.

Věc řeší koleje, kde je stativ výrazně stabilnější díky mohutný základně. Drahé ale velmi funkční. Libec mě opět dostal zpracováním.

původních 320 cm časem prodloužím a možná doplním o zatáčku


Hlavu jsem nakonec zvolil Manfrotto MA 519. Mám s touhle značkou dobrou zkušenost a to, co vydržela hlava na mým stativu mě ujišťuje, že to byla dobrá volba. Ještě si pořádně osvojit její nastavení ve spojitosti s ramenem, aby bylo ovládání komplexní ale to chce, jak doufám jen čas. Pracuje se mi s ní velmi dobře.

ideální kompromis mezi cenou a funkčností


 A aby byl obraz pokud možno co nejlepší, pokryl jsem skoro celou škálu ohniskový vzdálenosti slušnou optikou, která bude doufám sloužit už navěky i na jinejch systémech.

Základni set optiky od 8 do 200mm

 Časem to bude chtít 50mm 1.2 a možná 35mm. Ale to je hudba budoucnosti.

Mno a poslední věcí je slušnej mikrofon. Opět jsem hledal kompromis a po dlouhým váhání, jestli delší nebo kratší pušku jsem zvolil Sennheiser MKH 416-P48. nemá sice takovej dosah ale na nabírání běžnejch dialogů je to myslím optimální řešení. Ambient bere tak akorát a pokud by to bylo málo, vždycky můžu sáhnout po datech ze Zoomu, kterej to všechno nahrává.

Sennheiser MKH 416-P48
Pořídil jsem ho včetně Zeppelínu i s mrtvou kočky a první použití v akci dopadlo skvěle. Je to myslím opravdu velmi dobrej mikrofon ale zda se mi trošku slabší ve výkonu. K němu pak ještě filmovou vykopávku (uvidíme, jak ta zafunguje) Sennheiser MKH 815T.

3 komentáře: